DĖMESIO: Svetainė buvo naudojama projekto vykdymo metu, nuo 2014 m. nebeatnaujinama ir 2019 m. bus uždaryta. Aktualios informacijos ieškokite Ugdymo sode.
UPC: Aktualijos

Naujienos

2011.03.14

Seminaras „Meninio ugdymo turinio modernizavimas: kompiuterinės muzikos technologijos“

Įvyko penkių dienų seminaras muzikos mokytojams: „Meninio ugdymo turinio modernizavimas: kompiuterinės muzikos technologijos“

Seminaras „Meninio ugdymo turinio modernizavimas: kompiuterinės muzikos technologijos“ vyko kovo 14-18 dienomis, „Panoramos“ viešbutyje Vilniuje.

Seminaro tikslas – supažindinti dalyvius su kompiuterinių muzikos technologijų programos metodinėmis rekomendacijomis ir aptarti bei praktiškai išbandyti jų taikymo galimybes.

Seminare dalyvavo 15 mokytojų iš 15 Projekto mokyklų. Seminarą vedė Meninio ugdymo turinio modernizavimo veiklos ekspertas Titas Petrikis.

Seminaro programa buvo turininga, užpildyta teoriniais ir praktiniais užsiėmimais, išvykomis į Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklą, garso įrašų studiją „Zuzzi records“, Kino garso suvedimo ir apdirbimo studiją.

Seminaro dalyviai turėjo galimybę pamatyti „Ąžuoliuko“ muzikos mokykloje įrengtą kompiuterinę solfedžio klasę, susipažinti su čia įdiegtomis muzikos mokymosi priemonėmis. Stebėtas mokytojo Roberto Budrio vedamos solfedžio pamokos panaudojant kompiuterines mokymo priemones fragmentas. Šios mokyklos Direktorė Aušra Šikšnelienė papasakojo dalyviams apie kompiuterinės klasės įkūrimą, muzikos istorijos mokytojas Vytautas Pastarnokas pristatė virtualų muzikos istorijos vadovėlį, teorinio skyriaus vedėja Audronė Aleksandravičiūtė entuziastingai pasidalino atradimais neaprėpiamuose interneto plotuose. Seminaro organizatoriai dėkoja „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos direktoriaus pavaduotojai ugdymui Liudmilai Ikonikovai ir visam šauniam kolektyvui už suteiktą seminaro dalyviams metodinę pagalbą.

Apsilankę garso įrašų studijoje „Zuzzi records“ seminaro dalyviai galėjo stebėti kompozitoriaus, aranžuotojo, muzikos prodiuserio Mariaus Matulevičiaus ir kompozitoriaus, muzikos prodiuserio, šokių muzikos kūrėjo Justino Chachlausko (slapyvardis VirusJ) darbą, pamatyti profesionalios garso studijos įrangą, padiskutuoti su profesionalais.

Lankantis kino garso suvedimo ir apdirbimo studijoje seminaro dalyviai susipažino su Vyčiu Puronu, garso režisieriumi – kompozitoriumi, dirbančiu su filmų garso dizainu, kuriančiu muziką filmams, garsus ir muziką kompiuteriniams žaidimams.

Susitikimai su kompiuterinės muzikos profesionalais praplėtė seminaro dalyvių supratimą apie garso technologijas, jų panaudojimo galimybes.

Praktinių seminaro užsiėmimų metu mokytojai kūrė dainas, fonogramas, muziką kompiuteriniams žaidimams – buvo praktiškai atliktos užduotys, kurios aprašytos Kompiuterinių muzikos technologijų mokytojo knygoje.

Ypač svarbu tai, kad seminaro dalyviai galėjo praktiškai išbandyti kompiuterinės muzikos technologijų mokymui reikalingomis priemonėmis: kompiuteriu, MIDI klaviatūra, išorine garso plokšte, garso valdymo pultu, kompiuterinėmis mokymosi priemonėmis ir kt. Šie mokytojai bus pasiruošę dirbti šiuolaikiškomis muzikos mokymo/si priemonėmis, gautomis pagal Švietimo aprūpinimo centro vykdomą projektą „Technologijų, menų ir gamtos mokslų infrastruktūra“ ir didinti meninio ugdymo dalykų pasiūlą savo mokyklų mokiniams.

Apibendrinus seminaro dalyvių anketas paaiškėjo, kad seminaras pasiteisino, buvo ypač turiningas ir naudingas. Mokytojai linki lektoriui sėkmės ir nori susitikti vėl.